Over ons

Coldskin werd opgericht in Amsterdam in 1994. Wij bieden kwalitatief hoogwaardige producten voor professioneel gebruik.


Dit is waar wij ons volledig op richten - wij zijn geen internetshop of bedrijfje ‘ernaast’ waarbij we gedurende de dag ergens anders werken. We hebben personeel, kantoren en magazijnen en leveren uit voorraad.


Wij bieden niet heel veel van hetzelfde, zoals veel van de tattoo-supermarkten vandaag de dag doen. Voor ons gaat het er niet om alles aan te bieden dat mogelijk is, wij presenteren en ondersteunen liever een zorgvuldig gekozen selectie van producten en merken waar wij de kwaliteit en service van vertrouwen.


Wij hebben de kennis in huis.
Daarom is er een groot verschil tussen het kopen van een tattoo machine bij ons en het kopen daarvan bij een tattoo-supermarkt: Wij kunnen u veel beter adviseren over wat het meest geschikt is voor de grootte van uw handen / het soort werk dat u maakt / de snelheid van werken / enz. Probeer een tattoo-supermarkt maar eens een technische vraag over het afstellen van een machine of over een machineonderdeel te stellen...

Wij verkopen geen knock-off producten of goedkope kopieën van originele producten.
Wij hebben geen respect voor groothandelaren die dergelijke kopieën wel aanbieden - het is zeer schadelijk voor originaliteit en voor eerdere investeringen van anderen.


We promoten onze producten niet met loze kreten (zoals “De beste .... in de wereld” of “De beste en langste naaldpunt van de wereld”) – probeert u onze producten en u zult zelf zien dat wij u veel waar bieden voor uw geld.

Wij bieden geen producten aan waarvan wij niet vertrouwen in de voordelen van de werking / het gebruik.
Bijvoorbeeld:
Van nazorg producten moet worden bewezen dat ze een snellere en betere genezing bevorderen, en dat ze niet alleen zwaar gepromote producten zijn van gesponsorde artiesten die beweren dat het product het beste en enige in de wereld is. Producenten van nazorg producten moeten met onderbouwde onderzoeksresultaten kunnen aantonen dat hun product doet wat zij zeggen dat het doet.
Deze manier van denken en werken passen wij toe op al onze producten.

Wij begrijpen dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot de tattoo wereld en zelf ook willen beginnen met tatoeëren. Wij hebben de “old school” denkwijze en geloven in langdurige investering in tekenen en leren van een ervaren tattoo artiest (en niet in het kopen van een goedkope machine en materialen bij een tattoo-supermarkt om op vriendinnen en buren te kunnen oefenen).

Dank u dat u bij ons uw aankopen doet.